I år er det to år siden en av verdens aller fremste gitarister, uansett sjanger, gikk bort. Irske Gary Moore ble født i Belfast i 1952, og i løpet sin aktive karriere fra den spede starten med Skid Row i 1970, la han verden for sine føtter med sitt eminente og følelsesladde gitarspill. I bandet Thin Lizzy var han en stor bidragsyter gjennom hele syttitallet, men med en stor trang og et behov for å gå sine egne veier, var det med solokarrieren han virkelig ble lagt merke til. Åttitallet var i så måte hans glansperiode, med album som "Victims Of The Future", "Run For Cover", Wild Frontier" og Still Got The Blues", som alle viste forskjellige sider av denne fantastiske låtskriveren og gitaristen.

Gary Moore har betydd mye for utrolig mange, både for fansen som elsker hans musikk, men også for musikere i dag som har vokst opp med hans ord og toner. En av dem som har gjort nettopp det, er gitarist Tore St. Moren, mangeårig gitarist i bandet Jorn, men som nå har valgt å gå egne veier og sette sine egne drømmer ut i livet ved å satse på en solokarriere. I tillegg til dette har han også satt sammen et band av musikkolleger som på beste vis ønsker å hylle Gary Moore i form av prosjektet GARY MOORE MEMORIAL. Foruten Tore selv består bandet av blant andre TNT-vokalist Tony Mills og bassist og vokalist fra Street Legal, Bjørn Boge. Tony Mills husker sikkert mange også fra det engelske bandet Shy på åttitallet, og de fikk sågar også æren av å være supportband på Gary Moores turné i 1987 som også stoppet innom Norge.

- Gary Moore var en av grunnene til at jeg begynte å spille gitar, forteller Tore Moren, og legger ikke skjul på sin beundring for mannen med det herjede ansiktet og følsomme gitarspill, som begge deler viste med all tydelighet at hans oppvekst i Belfast ikke var noen dans på roser. – Han er en av rockens mest innflytelsesrike gitarister, så det å skulle gå på scenen og framføre hans musikk er på ingen måte en oppgave jeg tar lett på, sier Tore.

STORMBRINGER ROCK CLUB på Dokka er veldig stolte av å presentere GARY MOORE MEMORIAL, som lover publikum ei fantastisk reise gjennom Gary Moores karriere, fra tungrocken på sytti- og åttitallet og frem til nåtidens bluesepoke som dessverre stoppet opp så altfor fort, på et hotellrom i Spania i februar 2011. Årsaken var hjerteinfarkt.

Ta med luftgitaren og kom på Lavvotunet, Dokka, lørdag 1. juni 2013. Gary Moores musikk vil for alltid leve, og det beste beviset på det får du med GARY MOORE MEMORIAL, et knippe artister med like stort hjerte og kjærlighet til de samme verdiene som Gary Moore hadde som artist.

- Hans Mikael Ødegaard -

Links:

  • Tore St Moren
  • Tore St Moren Facebook page
  • Tony Mills at MySpace
  • Official Gary Moore web page