STORMBRINGER ROCK CLUB er stolte av å kunne presentere en levende legende på Lavvotunet på lørdag den 8. september under Elgfestivalen. Da kommer ingen ringere enn den tidligere Rainbow- og Deep Purple-vokalisten Joe Lynn Turner til Dokka, og med seg har han norske Come Taste The Band, som i flere år har blitt regnet som et av verdens aller beste Deep Purple coverband.

JOE LYNN TURNER var med på å definere åtti-tallets hardrocksound. Og med sin særegne stemme og karismatiske sceneopptreden gjorde han hardrocken til allemannseie, og ikke minst var med på å sørge for at Ritchie Blackmore‚Äôs Rainbow fikk sitt etterlengtede gjennombrudd i USA. Joe Lynn Turners stemme var selve prototypen på hvordan melodiøs og sjelfull rockevokal skulle være på den tiden. Han gjorde seg bemerket allerede på syttitallet med bandet Fandango, men det var som vokalist i Rainbow på de legendariske albumene "Difficult To Cure", "Straight Between The Eyes" og "Bent Out Of Shape" at han virkelig fikk sitt gjennombrudd. Rainbow hadde flere store hits i denne perioden, blant annet "Spotlight Kid", "Stone Cold", "Street Of Dreams" og "I Surrender". Etter disse tre albumene satset Joe Lynn Turner på en solokarriere, og ga i 1985 ut skiva "Rescue You", som inneholdt flere hitsingler, blant annet tittellåta og balladen "Endlessly". Låtene på denne skiva ble i all hovedsak skrevet sammen med Al Greenwood fra Foreigner. Herfra var veien kort til hans neste samarbeid med nok en gudbenådet gitarist, nemlig svenske Yngwie Malmsteen. De ga i 1988 ut albumet "Odyssey" som fortsatt i dag er Yngwies aller største suksess. Yngwies første vokalist, Jeff Scott Soto, har i ettertid uttykt at han skulle ønske det var han som hadde sunget på den skiva, da den inneholder noen av del aller, aller beste låtene i Yngwies karriere. Flere husker sikkert MTV-favoritten "Heaven Tonight", og åpningslåta "Rising Force" er fortsatt den absolutte live- og publikumsfavoritten i Yngwies karriere.

JOE LYNN TURNER var også på denne tiden kanskje den aller hyppigst brukte backingvokalist i USA, og han spilte inn låter sammen med blant andre åttitallsstorheter som Michael Bolton og Cher. Etter at han hadde turnert og også spilt inn et livealbum med Yngwie Malmsteen, var det igjen tid for Joe Lynn Turner å inngå et nytt samarbeid med Ritchie Blackmore, denne gang som vokalist i Deep Purple, etter at Ian Gillan ga seg. Deep Purple ga ut kun ei skive med Joe Lynn Turner på vokal, "Slaves And Masters", men den innholder til gjengjeld knallsterke låter som blant annet "King Of Dreams", "Love Conquers All", "Truth Hurts" og Fortuneteller". I tida etter Deep Purple har Joe Lynn Turner gitt ut flere suksessrike soloalbum i tillegg til tre skiver i samarbeid med Glenn Hughes under navnet HTP(Hughes Turner Project). Ellers er han en flittig brukt vokalist i mange forskjellige konstellasjoner, og har bidratt på et respektabelt antall hyllestplater til band som AC/DC, Van Halen og Ozzy Osbourne. Totalt har Joe Lynn Turner vært å høre på over 60 plater siden hans debut med Fandango i 1977.

Men vi må selvfølgelig ikke glemme JOE LYNN TURNERS backingband denne kvelden. Norske COME TASTE THE BAND har som nevnt innledningsvis blitt regnet som et av verdens aller beste Deep Purple tributeband, og det er ikke helt uten grunn at både Glenn Hughes og nå Joe Lynn Turner velger å jobbe med Telemarks store sønner. Bandet har holdt det gående siden 1997, og har også gitt ut et par skiver og en livevideo. Finn ut mer om dette på bandets hjemmeside www.cttb.no. Både Joe Lynn Turner og Glenn Hughes har fremhevet ektheten og den sjelfulle tilnærmingen til dette klassiske materialet som noe av grunnen til at de foretrekker å jobbe med COME TASTE THE BAND i stedet for å ta på seg andre oppdrag rundt om i verden. Glenn Hughes jobbet sammen med dem i en treårsperiode fra 2007-2010, og dette eskalerte i et fyrverkeri av en konsert i Trondheim i 2010, som det fortsatt snakkes om som en av Glenn Hughes' aller beste opptredener. Ellers kan det jo nevnes at COME TASTE THE BAND og JOE LYNN TURNER trakk 2000(!) publikummere til Kartfestivalen i Telemark i august i fjor, på en liten plass med bare 1200 innbyggere. I tillegg var de headliner på Rockklassiker-festivalen i Sverige i fjor, og trakk fullt hus der også. Det kan med andre ord være lurt å være tidlig ute med billettkjøpet denne gangen, og kanskje vi kan tørre å håpe på publikumsrekord på Lavvotunet med legenden JOE LYNN TURNER 8. september 2012? Han kommer til å spille låter fra hele Rainbows og Deep Purples kataloger, så dette er en konsert det ikke er lov å gå glipp av!

Oppvarmingsband

Vi skal heller ikke glemme å nevne at det selvfølgelig blir oppvarmingsband denne kvelden. først ute er THE LONE PINE med base i Ulefoss i Telemark. Sjangemessig kan vi vel si at de holder til i klassisk rock-kategorien, og hvis du vil vite mer om dem, kan du lese deg opp på THE LONE PINE på http://nb-no.facebook.com/pages/The-Lone-Pine/350578584958063?sk=info.

Band nummer to ut er SVIGERMORD. De er et tributeband som spiller alle de kjente låtene fra sytti- og åttitallet av band som Dio, Def Leppard, Bon Jovi, Motley Crue, Van Halen, Ozzy Osbourne og så videre. Sjekk dem ut på www.svigermord.com. De har lovet oss en festaften vi sent vil glemme, og sammen med THE LONE PINE, og sist, men ikke minst legenden JOE LYNN TURNER med COME TASTE THE BAND, er det åpnet for en klassisk rockeaften Dokkafolket sent vil glemme. All erfaring tilsier at det vil komme folk langveisfra for å oppleve dette, så vi anbefaler alle å være tidlig ute med billettkjøpet til denne kvelden. Billetter vil være tilgjengelige på billettservice, og vi kommer tilbake med nærmere informasjon når alt er klart. Vel møtt, og ROCK ON!